Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vitaminok a bio- élelmiszerekben és ezek hatása a betegségmegelőzésben
Bio- vagy öko- gazdálkodásnak hívjuk azt a termesztést, ami szintetikus műtrágya és szintetikus növényvédőszer használata nélkül történik. A termesztés a növények biológiai ciklusának figyelembe vételével történik. Szerves trágyázást és biológiai növényvédelmet használnak. Magyarországon még mindig csupán néhány %-a a mezőgazdaságnak az ökológiai gazdálkodás és ennek 90-95%-a külföldön kerül értékesítésre. Miért is fontos, hogy értékeljük az öko- gazdálkodást, vagy miért is fontos, hogy értékeljük „nagymama” vagy a piaci kistermelő kertjét?
Már önmagában nagy
eredmény, hogy ezekből az élelmiszerekből kevesebb vegyszer jut a
szervezetünkbe. A vegyszerek megterhelik a vér és
nyirokkeringésünket, hiszen a táplálékból a vegyszerek
felszívódnak és a vérkeringésünkbe jutnak. A vér útján
eljutnak vagy eljuthatnak szinte az összes sejtünkbe, ahol az
idegen anyagként jelentkezik. Ezt úgy képzeljük el, hogy ez a
sejtjeinknek olyan, mintha bemennénk egy mezőgazdasági boltba,
ahol nem éppen kellemes élményként jelentkeznek a különböző
szaghatások. Eljutnak a méreganyagok, vegyi anyagok a májunkba,
ahol a szervezet méregtelenítésének nagy része történik, a
májunk működését ez pedig jelentősen megterheli.
Manapság
úgymond „egészséges életet élő” embereknél is egyre
gyakoribb a májfunkciós értékek laboratóriumilag igazolt
megváltozása, amelyek a májunk túlterhelt működéséről adnak
felvilágosítást. A méreganyagok másik része a veserendszeren
kerül közömbösítésre, ezek az anyagok a vizelettel távozhatnak
a szervezetünkből, de addig az egész szervezetünket
befolyásolhatják.
Nem értjük, miért fáj a fejünk,
miért vagyunk betegek, miért alszunk rosszul, miért nem tudunk
rendesen koncentrálni a tanulásra, miért zúdult a nyakunkba
valamilyen allergiás megbetegedés.
A méreganyagokat a
szervezetünk el is raktározza. A zsírsejteket tekinthetjük
szervezetünk „méreganyag raktárának”. Ezért történik az,
amikor valaki sokat fogy és elkezdenek a zsírpárnák leolvasni,
hogy rossz lehet a közérzete. A fogyás megindulásakor a
méreganyagok először a májból, majd a zsírsejtekből mozdulnak
meg, ez fejfájást, ingerlékenységet, feszültséget, alvászavart,
izom és ízületi fájdalmakat okozhat.
Ezért rendkívül
fontos- ilyenkor különösen- a bőséges folyadékfogyasztás,
melynek 90%-a víz kell, hogy legyen!
A víz jelentőségét nem
tudom eléggé hangsúlyozni. Ha a virágot szénsavas üdítővel
vagy akár szörppel locsolnám, megnézhetem, mi történik.
Bio
élelmiszerek fogyasztásával lényegesen kevesebb vegyi anyag kerül
a szervezetünkbe. Ennek az a jótékony hatása, hogy a szervezetünk
méregtelenítő szerveit sem terheljük feleslegesen, így is kapunk
épp elég méreganyagot a bőrünkön, légző rendszerünkön
keresztül, illetve a legegészségesebb élelmiszerek sem olyan
„tiszták”, mint 100 évvel ezelőtt.
Miért fontos a
biológiai vagy öko gazdálkodás? Túl azon, hogy jelentősen
csökken a bevitt méreganyagok mennyisége?
A Gödöllői
Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredménye döbbentesek.
(Megjegyzem ez itt történt a növényekkel Magyarországon).
Élelmiszerek ásványi anyag, nyomelem és vitamin tartalmát
hasonlították össze 1966-is és 1990-es eredményekkel:
Az
1966-os eredményeket 100%-nak vették és megnézték hány % -ra
változott ez az érték 1990-re.
A borsó 46,7%, a sárgarépa
60%, a káposzta 5% (ahogy a tej is 5%, és ez nem elírás, hanem
egy igen megdöbbentő tény). Az ásványi anyag és nyomelem
tartalom a búzánál 50%-ra, az árpánál 37,7%-ra, a kukoricánál
18,6%-ra csökkent! A szervezetünk egyre terheltebb, az allergia és
rák népbetegség lett, a keringési betegségekkel
együtt.
Megállapíthatjuk, hogy bár sokat eszünk, mégis
keveset. Nem mennyiségileg, hanem minőségileg. Ahhoz, hogy az
1970-es évek szintjén (ezt vesszük egészségesnek), minőségileg
és mennyiségileg legalább 5x annyit kellene étkeznünk. Sokszor
épp ezért vagyunk éhesek, ezért leszünk túlsúlyosak. Kér
valamilyen tápanyagot a szervezetünk, de csak túlzásba vitt
kalória bevitelt kap.
Egyre többet halljuk majd azokat a
táplálék kiegészítőket, amelyek olyan növényekből készültek,
amelyeket amúgy nem fogyasztunk. Ezeket egyszerűbb még tisztán
öko- gazdálkodással termeszteni, génmódosítás nélkül. Pl.:
alga, acerola cseresznye, lucerna stb.
A jó minőségű
táplálék kiegészítők fogyasztása elengedhetetlen része lesz
lassan az egészségünknek, az egészségtudatos életformának,
magatartásnak.
Az, hogy a növények a vegyszeres, nem öko-
gazdálkodásra így reagálnak, az teljesen logikus. A növény is
egy élő szervezeti felépítés, mint mi emberek. A vegyszeres a
növény sem érzi jól magát, a kevesebb vitamintartalmat
produkál.
Ráadásul nem érik be a helyén, zölden vagy
úgynevezett „piac éretten” leszedik. A növény vitamintartalma
a helyén megérve válik teljesebbé. Ezért is érdemes a helyi
termelőt előnyben részesíteni, mert tudjuk, hogyan
termel.
Fontos, hogy frissen vásároljunk annyit, amennyit el is
fogyasztunk, ugyanis a helytelen tárolás és az állás is
csökkentheti a tápértéket. A bio- élelmiszerek fogyasztásával
és tudatos vásárlással csökkentjük az élelmiszertermelésből
származó környezeti terhelést.
Az élelmiszerek tárolása
(hűtés, fagyasztás) és sütése, főzése, mikrózása tovább
csökkentik az amúgy is megtépázott vitamin és ásványi anyag,
nyomelem tartalmat. Sokkal több élelmiszert kellene nyersen
fogyasztanunk! Zöldséget, gyümölcsöt!
Kiemelem a káposzta,
az alma jelentőségét! Vagy kóstoltátok-e már a nyers, reszelt
céklát, ami salátának vagy szendvics feltétnek is kiváló?
Tojáskrémmel, padlizsánkrémmel, szezámmag-krémmel, vagy sima,
vajas-szalámis szendvicsen is. Miért is fontosak a vitaminok a
szervezetünknek?
A vitaminok ugyan kalóriát, azaz
égethető üzemanyagot nem jelentenek a szervezetünknek a
sejtjeinknek ugyanakkor mégis elengedhetetlenek,. Szervezetünk,
sejtjeink normális működéséhez járulnak hozzá. Kicsit olyan
ez, mintha felteszünk egy ékszert, vagy feltesszük a sminket. Ez
nem ahhoz kell, hogy ne fázzunk (mint például a ruházat), mégis
jobban érezzük magunkat tőle.
A vitaminok a sejtekben fontos
biológiai folyamatok segítői, katalizátorai.
Rendkívül
fontos antioxidánsok, amelyek a szervezetben képződött
szabadgyökök káros hatásaitól védik meg a
szervezetünket.
Mintha folyamatos háború dúlna a
szerveztünkben. Harc a szabadgyökök és az antioxidánsok között.
Mintha a szabadgyökök lennének a lázadók, rombolók, bűnözők,
terroristák, gyilkosok stb., az antioxidánsok pedig az ellenük
küzdő rendőrség, titkosszolgálat, katonaság, tűzoltóság és
mentőszolgálat.
A harc a szervezetben is állandó, ahogy az
egész életünkben is fennáll a védekezés, bűnüldözés 24 órás
szolgálatban. A szabadgyökök olyan betegségek kialakulásáért
felelősek, mint a rosszindulatú daganatos megbetegedések (rák),
az allergia, sőt a szív és érrendszeri betegségekkel is
összefüggésbe hozzák őket.
Tehát a megfelelő
mennyiségű és összetételű vitaminokkal, antioxidánsokkal
ellátott szervezet olyan betegségektől védhet meg bennünket,
mint a rosszindulatú daganatok, allergia, keringési betegségek.
Nélkülözhetetlen az immunrendszerünk szabályos, harmonikus
működéséhez, ami azt is jelenti, hogy ne legyünk betegek.
Ilyen
antioxidánsok például a C-vitamin, E vitamin, A vitamin, D
vitamin, szelén. Ilyenek a flavinok és flavonoidok, amelyek nagyobb
mennyiségben a piros növényekben találhatóak meg. (kék-szőlő,
ribizli, szeder stb.)
Megdöbbentő lehet, hogy a
betegségmegelőzés ilyen egyszerű is lehet. Egyszerűen figyelnünk
kell a táplálkozásunkra, ezt kell tudatossá tenni.
Nem
kellenek a gyógyszerek? Nem erről van szó. A gyógyszereknek is
megvan a maga helye. Általánosságban azt mondom a gyógyszereket
konkrétan a betegségre szedjük.
Az egészséges táplálkozás
és/vagy megfelelő táplálkozás kiegészítő szedése
egészségünket erősíti. Általánosságban érvényes, hogy
megfelelő táplálkozással v. természetes táplálkozás
kiegészítő szedésével ezt megerősítve igenis kevesebb
gyógyszerre van szükségünk. Ha szükséges, akkor is rövid ideig
és sokkal ritkábban.
Ha egészségesen működik az immunrendszerünk, nem mindegy, hogy 5-7 évente esetleg szükséges egy-egy gyulladáscsökkentő antibiotikum, vagy valaki évente többször rákényszerül.
Nem mindegy, hogy egy allergia
egyensúlyban tartására folyamatosan szükség van gyógyszerekre,
avagy elegendő alkalmanként hozzányúlni.
A daganatos
megbetegedések megelőzésében is rendkívül fontos a szervezet
megfelelő vitamin, ásványi anyag és nyomelem ellátottsága.
Forrás: http://www.zoldabigel.hu
PANNONICUM TERMÉKEK FOGYASZTÁSÁVAL,
100%-IG HOZZÁJUT SZERVEZETE,
A SZÜKSÉGES VITAMINOKHOZ,
ÁSVÁNYI ANYYGOKHOZ,
NYOMELEMEKHEZ,
ENZIMEKHEZ,
STB.....
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Pannonicum - A természetes vitamin forrás!