Egészség és pénz: A Bio-élelmiszerek hatásai a szervezetünkre!

Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a A Szeretet és Összefogás hálózatai közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz! és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 10 db
  • Blogbejegyzések - 18 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 1 db

Üdvözlettel,

A Szeretet és Összefogás hálózatai vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vitaminok a bio- élelmiszerekben és ezek hatása a betegségmegelőzésben

 


Bio- vagy öko- gazdálkodásnak hívjuk azt a termesztést, ami szintetikus műtrágya és szintetikus növényvédőszer használata nélkül történik. A termesztés a növények biológiai ciklusának figyelembe vételével történik. Szerves trágyázást és biológiai növényvédelmet használnak. Magyarországon még mindig csupán néhány %-a a mezőgazdaságnak az ökológiai gazdálkodás és ennek 90-95%-a külföldön kerül értékesítésre. Miért is fontos, hogy értékeljük az öko- gazdálkodást, vagy miért is fontos, hogy értékeljük „nagymama” vagy a piaci kistermelő kertjét? 


Már önmagában nagy eredmény, hogy ezekből az élelmiszerekből kevesebb vegyszer jut a szervezetünkbe. A vegyszerek megterhelik a vér és nyirokkeringésünket, hiszen a táplálékból a vegyszerek felszívódnak és a vérkeringésünkbe jutnak. A vér útján eljutnak vagy eljuthatnak szinte az összes sejtünkbe, ahol az idegen anyagként jelentkezik. Ezt úgy képzeljük el, hogy ez a sejtjeinknek olyan, mintha bemennénk egy mezőgazdasági boltba, ahol nem éppen kellemes élményként jelentkeznek a különböző szaghatások. Eljutnak a méreganyagok, vegyi anyagok a májunkba, ahol a szervezet méregtelenítésének nagy része történik, a májunk működését ez pedig jelentősen megterheli. 


Manapság úgymond „egészséges életet élő” embereknél is egyre gyakoribb a májfunkciós értékek laboratóriumilag igazolt megváltozása, amelyek a májunk túlterhelt működéséről adnak felvilágosítást. A méreganyagok másik része a veserendszeren kerül közömbösítésre, ezek az anyagok a vizelettel távozhatnak a szervezetünkből, de addig az egész szervezetünket befolyásolhatják. 


Nem értjük, miért fáj a fejünk, miért vagyunk betegek, miért alszunk rosszul, miért nem tudunk rendesen koncentrálni a tanulásra, miért zúdult a nyakunkba valamilyen allergiás megbetegedés. 


A méreganyagokat a szervezetünk el is raktározza. A zsírsejteket tekinthetjük szervezetünk „méreganyag raktárának”. Ezért történik az, amikor valaki sokat fogy és elkezdenek a zsírpárnák leolvasni, hogy rossz lehet a közérzete. A fogyás megindulásakor a méreganyagok először a májból, majd a zsírsejtekből mozdulnak meg, ez fejfájást, ingerlékenységet, feszültséget, alvászavart, izom és ízületi fájdalmakat okozhat. 


Ezért rendkívül fontos- ilyenkor különösen- a bőséges folyadékfogyasztás, melynek 90%-a víz kell, hogy legyen!


A víz jelentőségét nem tudom eléggé hangsúlyozni. Ha a virágot szénsavas üdítővel vagy akár szörppel locsolnám, megnézhetem, mi történik. 


Bio élelmiszerek fogyasztásával lényegesen kevesebb vegyi anyag kerül a szervezetünkbe. Ennek az a jótékony hatása, hogy a szervezetünk méregtelenítő szerveit sem terheljük feleslegesen, így is kapunk épp elég méreganyagot a bőrünkön, légző rendszerünkön keresztül, illetve a legegészségesebb élelmiszerek sem olyan „tiszták”, mint 100 évvel ezelőtt.


Miért fontos a biológiai vagy öko gazdálkodás? Túl azon, hogy jelentősen csökken a bevitt méreganyagok mennyisége?


A Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredménye döbbentesek. (Megjegyzem ez itt történt a növényekkel Magyarországon). Élelmiszerek ásványi anyag, nyomelem és vitamin tartalmát hasonlították össze 1966-is és 1990-es eredményekkel:


Az 1966-os eredményeket 100%-nak vették és megnézték hány % -ra változott ez az érték 1990-re.
A borsó 46,7%, a sárgarépa 60%, a káposzta 5% (ahogy a tej is 5%, és ez nem elírás, hanem egy igen megdöbbentő tény). Az ásványi anyag és nyomelem tartalom a búzánál 50%-ra, az árpánál 37,7%-ra, a kukoricánál 18,6%-ra csökkent! A szervezetünk egyre terheltebb, az allergia és rák népbetegség lett, a keringési betegségekkel együtt. 


Megállapíthatjuk, hogy bár sokat eszünk, mégis keveset. Nem mennyiségileg, hanem minőségileg. Ahhoz, hogy az 1970-es évek szintjén (ezt vesszük egészségesnek), minőségileg és mennyiségileg legalább 5x annyit kellene étkeznünk. Sokszor épp ezért vagyunk éhesek, ezért leszünk túlsúlyosak. Kér valamilyen tápanyagot a szervezetünk, de csak túlzásba vitt kalória bevitelt kap. 


Egyre többet halljuk majd azokat a táplálék kiegészítőket, amelyek olyan növényekből készültek, amelyeket amúgy nem fogyasztunk. Ezeket egyszerűbb még tisztán öko- gazdálkodással termeszteni, génmódosítás nélkül. Pl.: alga, acerola cseresznye, lucerna stb. 


A jó minőségű táplálék kiegészítők fogyasztása elengedhetetlen része lesz lassan az egészségünknek, az egészségtudatos életformának, magatartásnak. 


Az, hogy a növények a vegyszeres, nem öko- gazdálkodásra így reagálnak, az teljesen logikus. A növény is egy élő szervezeti felépítés, mint mi emberek. A vegyszeres a növény sem érzi jól magát, a kevesebb vitamintartalmat produkál. 


Ráadásul nem érik be a helyén, zölden vagy úgynevezett „piac éretten” leszedik. A növény vitamintartalma a helyén megérve válik teljesebbé. Ezért is érdemes a helyi termelőt előnyben részesíteni, mert tudjuk, hogyan termel.


Fontos, hogy frissen vásároljunk annyit, amennyit el is fogyasztunk, ugyanis a helytelen tárolás és az állás is csökkentheti a tápértéket. A bio- élelmiszerek fogyasztásával és tudatos vásárlással csökkentjük az élelmiszertermelésből származó környezeti terhelést. 


Az élelmiszerek tárolása (hűtés, fagyasztás) és sütése, főzése, mikrózása tovább csökkentik az amúgy is megtépázott vitamin és ásványi anyag, nyomelem tartalmat. Sokkal több élelmiszert kellene nyersen fogyasztanunk! Zöldséget, gyümölcsöt!


Kiemelem a káposzta, az alma jelentőségét! Vagy kóstoltátok-e már a nyers, reszelt céklát, ami salátának vagy szendvics feltétnek is kiváló? Tojáskrémmel, padlizsánkrémmel, szezámmag-krémmel, vagy sima, vajas-szalámis szendvicsen is. Miért is fontosak a vitaminok a szervezetünknek? 


A vitaminok ugyan kalóriát, azaz égethető üzemanyagot nem jelentenek a szervezetünknek a sejtjeinknek ugyanakkor mégis elengedhetetlenek,. Szervezetünk, sejtjeink normális működéséhez járulnak hozzá. Kicsit olyan ez, mintha felteszünk egy ékszert, vagy feltesszük a sminket. Ez nem ahhoz kell, hogy ne fázzunk (mint például a ruházat), mégis jobban érezzük magunkat tőle.
A vitaminok a sejtekben fontos biológiai folyamatok segítői, katalizátorai. 


Rendkívül fontos antioxidánsok, amelyek a szervezetben képződött szabadgyökök káros hatásaitól védik meg a szervezetünket. 


Mintha folyamatos háború dúlna a szerveztünkben. Harc a szabadgyökök és az antioxidánsok között. Mintha a szabadgyökök lennének a lázadók, rombolók, bűnözők, terroristák, gyilkosok stb., az antioxidánsok pedig az ellenük küzdő rendőrség, titkosszolgálat, katonaság, tűzoltóság és mentőszolgálat.


A harc a szervezetben is állandó, ahogy az egész életünkben is fennáll a védekezés, bűnüldözés 24 órás szolgálatban. A szabadgyökök olyan betegségek kialakulásáért felelősek, mint a rosszindulatú daganatos megbetegedések (rák), az allergia, sőt a szív és érrendszeri betegségekkel is összefüggésbe hozzák őket. 


Tehát a megfelelő mennyiségű és összetételű vitaminokkal, antioxidánsokkal ellátott szervezet olyan betegségektől védhet meg bennünket, mint a rosszindulatú daganatok, allergia, keringési betegségek. Nélkülözhetetlen az immunrendszerünk szabályos, harmonikus működéséhez, ami azt is jelenti, hogy ne legyünk betegek. 


Ilyen antioxidánsok például a C-vitamin, E vitamin, A vitamin, D vitamin, szelén. Ilyenek a flavinok és flavonoidok, amelyek nagyobb mennyiségben a piros növényekben találhatóak meg. (kék-szőlő, ribizli, szeder stb.)


Megdöbbentő lehet, hogy a betegségmegelőzés ilyen egyszerű is lehet. Egyszerűen figyelnünk kell a táplálkozásunkra, ezt kell tudatossá tenni.


Nem kellenek a gyógyszerek? Nem erről van szó. A gyógyszereknek is megvan a maga helye. Általánosságban azt mondom a gyógyszereket konkrétan a betegségre szedjük.


Az egészséges táplálkozás és/vagy megfelelő táplálkozás kiegészítő szedése egészségünket erősíti. Általánosságban érvényes, hogy megfelelő táplálkozással v. természetes táplálkozás kiegészítő szedésével ezt megerősítve igenis kevesebb gyógyszerre van szükségünk. Ha szükséges, akkor is rövid ideig és sokkal ritkábban.


Ha egészségesen működik az immunrendszerünk, nem mindegy, hogy 5-7 évente esetleg szükséges egy-egy gyulladáscsökkentő antibiotikum, vagy valaki évente többször rákényszerül. 


Nem mindegy, hogy egy allergia egyensúlyban tartására folyamatosan szükség van gyógyszerekre, avagy elegendő alkalmanként hozzányúlni. 


A daganatos megbetegedések megelőzésében is rendkívül fontos a szervezet megfelelő vitamin, ásványi anyag és nyomelem ellátottsága. 

 

Forrás: http://www.zoldabigel.hu


 

 

 PANNONICUM TERMÉKEK FOGYASZTÁSÁVAL, 

100%-IG HOZZÁJUT SZERVEZETE,

A SZÜKSÉGES VITAMINOKHOZ,

ÁSVÁNYI ANYYGOKHOZ,

NYOMELEMEKHEZ,

ENZIMEKHEZ,

STB.....

 

Címkék: bioélelmiszer gyümölcs vitaminok zöldség ásványi anyagok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu